Поліцію на переробку: на Подолі кияни протестують проти поліцейського свавілля

Протестувальники вимагають припинити "сафарі" на творчу молодь
Поліцію на переробку: на Подолі кияни протестують проти поліцейського свавілля
Протест проти “сафарі” на творчу молодь (фото: Евгений Спирин / Facebook)
21 Травня 2021, 15:24
читать на русском

На Подолі у Києві українці вийшли на акцію протесту проти поліцейського свавілля під Подільський відділок поліції, начальника якого вимагають звільнити та покарати.

Як повідомляє gromadske, протестувальники вимагають припинити "сафарі" на творчу молодь. Також вимагають покарати поліціянтів, які нападали на культурні заклади Подолу та окремих людей, а саме на художника Дмитра Бугайчука.

Організатор акції протесту розповів, що правоохоронці неодноразово здійснювали напад на арткластер на вулиці Нижньоюрківській у Києві, а також зривають культурні заходи у барах та пабах. Поліція обирає людей за зовнішнім виглядом для вимагання хабарів.

Співробітники культурних закладів, які ставали жертвами силовиків, неодноразово подавали скарги до правоохоронних органів. Однак насильство над культурною спільнотою не вщухає, і стати його жертвою можна не лише на території закладів дозвілля, - розповіли протестувальники.

Сьогодні біля того ж відділку поліції відбувалась акція протесту Центру реабілітації "Світ без залежності". Вони вимагають закриття метадонових аптек, Telegram-каналів, де продають наркотики, а також закриття "наркодискотек".


Контекст. У Києві на перехресті вулиці Кирилівської та Мильного провулку правоохоронці у ніч з 18 на 19 травня побили та декілька годин тримали у кайданках художника, музиканта та засновника гурту "Дичка" Дмитра Бугайчука. Його зупинили через пакет нібито з наркотичною речовиною.

У поліції відкрили кримінальне провадження через виявлені наркотики. Також кажуть, що призначили й службове розслідування для перевірки правомірності дій поліціянтів під час затримання.

Як розповів адвокат потерпілого, Бугайчук зустрівся зі своїм другом на вулиці Кирилівській. Потім під'їхав батальйон спецпризначення, і потерпілого попросили підійти до автомобіля. Після відмови, його вдарили в обличчя та продовжували бити.

Читайте також

1