Полонені орки розповіли, чому пішли на війну - відео

Окупантів використають для подальшого обміну полоненими
Полонені орки розповіли, чому пішли на війну - відео
Полонені російські солдати Фото: @ArmedForcesUkr
26 Квітня 2022, 19:47
читать на русском
Українські військові взяли в полон російських окупантів облизу населеного пункту Новоронцовка в Херсонській області.

Про це повідомило Угруповання військ "Південь" у Facebook.

Окупанти продовжують здійснювати підготовку до наступу на території Херсонської області, поблизу населеного пункту Новоронцовка, підрозділом угруповання військ "Південь" 60-тою окремою піхотною бригадою, було взято в полон військовослужбовців російської федерації. Упродовж доби з військовослужбовцями рф 11 ошбр проводився допит, - йшлося в повідомленні.

Таким чином орки жалілися на малу зарплату в росії та обман з боку своїх командирів: "Я с россии, в стране работы нет, жить нужно за что то, на гражданке работал слесарем, получал 7-16 тыс. рублей, но этого не хватало, потом от безысходности, так как вариантов никаких не было, подписал контракт в армии, платят больше, в раёне 35 тыс. рублей, ещё бывают премии, одежду выдали и как то кормили, это лучше чем искать работу на гражданке". 

Полонений заявив, що він спочатку приїхав до України на навчання, але потім командування сказало, що вони розпочивають рятувати мирне населення: "Говорили что мы освободители от гнёта и стрельбы, что люди страдают и им нужна помощь, нужен "мир", нам говорили что нас будут встречать и радоваться нашему приходу. Но было совсем не так".

Орк зазначив, що російські солдати розстрілюють мирних жителів, їхні будинки, місця, де немає української військової техніки: "Идучи по селу я видел как наши обстреливают обычных гражданских, местные кричали и материли нас за то что мы пришли на их землю. Я думал что буду героем, в итоге обманут своей страной".

Наразі допит продовжується, планується отримати підтвердження особистих даних захоплених для подальшого обміну полоненими, - додали в повідомленні.

Нагадаємо, деякі російські військовополонені є цінними, оскільки одного орка можна обміняти на 50-80 українців.

Читайте також

1