Полонений льотчик розповів, як скидував бомби на житлові райони та мирних людей

Від початку російського вторгнення в Україну окупант встиг здійснити три вильоти
Полонений льотчик розповів, як скидував бомби на житлові райони та мирних людей
Полонений російський льотчик / Фото: Цензор.НЕТ
11 Березня 2022, 22:05
читать на русском

Полонений російський льотчик, заступник командира 47-го авіаційного полку підполковник Максим Кріштоп знав, що скидав бомби на мирних українців, і робив би це далі, якби його не збили.

Про це він сказав на пресконференції полонених російських льотчиків у Києві.

За словами окупанта, від початку російського вторгнення в Україну встиг здійснити три вильоти. Під час третього вильоту 6 березня скинув 4 тонни авіаційних фугасних бомб на житлові квартали, після чого був збитий.

При виконанні бойового завдання я зрозумів, що метою є не військові об'єкти противника, а житлові будинки та мирні люди, але злочинний наказ я виконав. Після бомбометання був збитий засобами ППО України, після приземлення був взятий у полон військовослужбовцями Нацгвардії України, - зазначив полонений.

Перший бойовий виліт був 24 лютого, тоді росіянин скинув 3 тонни фугасних авіаційних бомб на живу силу українських військових, що розташовувалися на південь від Балаклії.

Другий бойовий виліт окупант здійснив 3 березня та скинув 3 тонни фугасних бомб на колону бронетехніки українських військових біля Ізюму. За його словами, в обох випадках в цілі було влучено.

На запитання журналістів, чи став би він і далі бомбити житлові будинки, якби його не збили, Кріштоп відповів: "Ми продовжували б виконувати бойові завдання, ми військові люди". Але він визнав, що є можливість не виконувати злочинні накази.

У будь-якому разі можливість не виконувати наказ є, але я виявив слабкість та малодушність і виконав цей жахливий наказ, - сказав полонений пілот.

За його словами, що у січні його підрозділу знав про участь у бойових діях в Україні, і вони відразу почали готуватися до наступу під виглядом навчань.

Полонений пілот визнав, що чинив страшні злочини, вибачився перед українським народом і закликав російських солдатів припинити виконувати злочинні накази та війну проти мирного населення України.

Вважаю, що цю війну ми вже програли, - підсумував він.

Нагадаємо, що російський військовий, який потрапив в полон до українських захисників, зізнався, що їхав не на "навчання", а на війну в Україну. На захоплення Харкова окупантам дали три дні.

Читайте також