Польща допоможе Україні бензином: прибуде 25 тис. тонн пального

Україна почне отримувати пальне до кінця травня
Головне
Польща допоможе Україні бензином: прибуде 25 тис. тонн пального
Бензин, АЗС Фото: Erik Mclean з Pexels
19 Травня 2022, 09:30
читать на русском

Польща допоможе Україні подолати нестачу бензину. Вже до кінця травня до нашої країни завезуть 25 тис. тонн пального.

Як повідомляє "Польське Радіо", Україна отримає 25 тис. тонн бензину з польських запасів.

Віцепрем’єр-міністерка, міністерка економіки України Юлія Свириденко під час зустрічі в Києві з польською міністеркою клімату та навколишнього середовища Анною Москвою зазначила, що до війни 97 відсотків палива в Україну постачалося з росії та Білорусі, однак, сьогодні ці напрямки закриті. За її словами дефіцит палива також зумовлений знищенням Кременчуцького НПЗ.

Свириденко запевнила, що Польща з власних запасів готова направити Україні вже на наступному тижні  25 тисяч тонн бензину, щоб збалансувати ринок пального.

За даними видання, Анна Москова повідомила, що наразі ведеться робота зі збільшення пропускної спроможності польсько-українського кордону щодо транспортування палива.

Нагадаємо, протягом місяця в Україні спостерігається дефіцит пального. Дизпаливо та бензин направляються першочергово на сільськогосподарські потреби - в країні триває посівна.

Кабінет міністрів заявляв, що продовжить контролювати, аби люди мали пальне, а на ринку не було зловживань. В уряді пообіцяли збільшити імпорт пального.

16 травня Мінекономіки підвищило розрахункові ціни на бензин та дизельне паливо.

Читайте також

1