Польща продовжила тимчасовий захист для українських біженців

Термін перебування збільшили на пів року
Польща продовжила тимчасовий захист для українських біженців
Польща
14 Червня 2023, 16:35
читать на русском

Багато українців були змушені виїхати за кордон, рятуючись від війни. За даними ООН, найбільше українських біженців зі статусом тимчасового захисту, перебуває в Польщі.

Українці, які приїхали в цю країну після початку повномасштабного вторгнення Росії, зможуть перебувати у ній довше, пише Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Відповідний закон опублікували після того, як його підписав президент Польщі Анджей Дуда.

Отже, усі українці, які прибули до Польщі після 24 лютого 2022 року та набули статусу тимчасового захисту можуть легально перебувати на території країни до 4 березня 2024 року. Тобто термін перебування продовжили на понад 6 місяців (раніше кінцевою датою було 24 серпня 2023 року).

Окрім цього, українські здобувачі освіти в Польщі, а також батьки та опікуни неповнолітніх учнів можуть легально перебувати на території країни ще довше — до 31 серпня 2024 року.

Ці зміни набудуть чинності через 14 днів після дати опублікування.

Нагадаємо, станом на січень у країнах Європи кількість громадян України, зареєстрованих як біженці, сягала понад 4,75 мільйона людей. Найбільше біженців переїхало до Польщі, Чехії та Німеччини.

Найбільша частка українських біженців у співвідношенні до місцевого населення (2-3%) живуть у Чехії, Естонії, Польщі, Литві, Болгарії.

Читайте також

1