Польща спростить умови працевлаштування українців

У країні хочуть залучити більше заробітчан через дефіцит місцевої робочої сили
Польща спростить умови працевлаштування українців
Українка на польській фермі (Фото: Огород)
31 Травня 2021, 21:40
читать на русском

Польща планує спростити працевлаштування для українців, білорусів та інших іноземців щоби подолати дефіцит робочої сили на ринку праці.

Про це повідомила заступниця міністра розвитку, праці та технологій Польщі Івона Міхалек, розповідають Dziennik.pl і Polskie Radio 24.

Зокрема, польський уряд хоче посилити роль бюро праці у видачі дозволів на роботу іноземцям, скоротити час, необхідний для отримання дозволу, та прибрати деякі інші формальності.

Окрім цього, влада збирається перевести в електронний формат процедури, пов'язані з отриманням дозволу на роботу для іноземців. Також триває робота над новою міграційною політикою країни.

Ми хочемо, щоб іноземці могли легко приїжджати до Польщі, починати тут працювати, особливо у професіях, де нам не вистачає робочої сили і в яких поляки не хочуть працювати. Ми хотіли б запропонувати їм, щоб вони також привезли свої сім'ї, і вони нарощували наш ВВП разом з нами, - заявила Міхалек.

Чиновниця також додала, що серед польських підприємців є великий попит на іноземних працівників.

Щотижня я чую від підприємців, що їм мало рук, щоб працювати не тільки в таких галузях, як торгівля, будівельні послуги, а й в інших сферах, таких як ІТ, - зазначила Міхалек.

Нагадаємо, громадян України, які їдуть до Польщі на заробітки, вакцинуватимуть від коронавірусу на кордоні вакциною Johnson & Johnson. Іноземці у Польщі мають право на безплатне щеплення від коронавірусу.

Читайте також

1