Полтавську ОВА очолив ФІліп Пронін: що про нього відомо

Іншим указом президента з посади голови ОВА звільнили Дмитра Луніна
Головне
Полтавську ОВА очолив ФІліп Пронін: що про нього відомо
ФІліп Пронін
11 Жовтня 2023, 07:31
читать на русском

Президент Володимир Зеленський підписав указ про призначення Філіпа Проніна головою Полтавської обласної державної адміністрації.

Про це повідомляє сайт Офісу президента.

"Призначити Проніна Філіпа Євгеновича головою Полтавської обласної державної адміністрації", - сказано у повідомленні.

Як повідомляли раніше на сайті АРМА, Філіп Пронін був заступником голови Агентства. Він має вищу економічну та юридичну освіту.

До призначення Пронін працював податковим та фінансовим аналітиком. Він був спеціалістом у Державному комітеті фінансового моніторингу України. також обіймав посаду заступника директора Департаменту фінансових розслідувань у Державній службі фінансового моніторингу України.

Окрім цього Пронін представляв Україну у Мінських переговорах щодо війни, яку розпочала Росія в Україні. У 2021-му році він увійшов до складу Ради з питань запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення.

Кандидатуру Філіпа Проніна 5 вересня рекомендував до призначення Кабінет Міністрів. Посадовця призначили замість попереднього очільника ОВА Дмитра Луніна. Його увільнили указом від 10 жовтня.

1