Помер актор та режисер Армен Джигарханян

Його не стало на 86 році життя
Помер актор та режисер Армен Джигарханян
Армен Джигарханян (фото: УНІАН)
14 Листопада 2020, 11:13
читать на русском

Народний артист СРСР, відомий актор театру і кіно Армен Джигарханян помер на 86 році життя.

Про це повідомив друг артиста Артур Согомонян у Facebook.

Сьогодні вранці перестало битися серце великої людини, геніально актора, режисер і вчителя - Армена Борисовича Джигарханяна, - написав Согомонян.


Джигарханян народився 3 жовтня 1935 року у Єревані.

У 1958 році закінчив Єреванський художньо-театральний інститут. На сцену актор вперше вийшов в січні 1955 року в спектаклі за п'єсою Віктора Гусєва "Іван Рибаков".

У 1960 році Джигарханян дебютував в кіно у стрічці "Обвал", а популярність йому принесла одна з кращих його кіноролей - молодий учений-фізик Артем Манвелян з картини "Здрастуй, це я!".

У 1996 році заснував Московський драматичний театр під керівництвом Армена Джигарханяна, в якому став художнім керівником, а з 2005 року - директором.

Читайте також

Актор виконав понад 250 ролей у кіно- і телефільмах. Найбільш відомими його кінороботами є ролі у фільмах "Здрастуйте, я ваша тітонька!", "Нові пригоди невловимих", "Місце зустрічі змінити не можна", "Собака на сіні", "Ширлі-мирлі".

Крім роботи на сцені, Джигарханян також озвучував мультфільми. Зокрема, саме його голосом говорить Вовк з мультфільму "Жив-був пес".

У березні 2014 року під час окупації Криму Джигарханян був одним з небагатьох, хто висловив підтримку Україні та не підписав колективний лист представників російської творчої інтелігенції, які публічно висловили підтримку зовнішній політиці російського президента Володимира Путіна.

У квітні 2018 року Джигарханяна госпіталізували в одну з московських клінік з інфарктом, перебував у комі. Потім актор відновився і повернувся до репетицій у театрі. Згодом було ще кілька госпіталізацій, лікарі підозрювали гіпертонічний криз і невралгію, але серйозних захворювань не виявляли. Джигарханян неодноразово проходив планові обстеження в лікарнях.