Помер астронавт, який перший висадився на Місяць разом з Армстронгом

Коллінз останні роки боровся з онкологічним захворюванням
Помер астронавт, який перший висадився на Місяць разом з Армстронгом
28 Квітня 2021, 21:11
читать на русском

У віці 90 років помер американський астронавт Майкл Коллінз, який був пілотом командного модуля "Аполлон 11" та брав участь в першій висадці космонавтів на поверхню  Місяця.

Про це повідомила його сім'я 28 квітня, опублікувавши заяву на сторінці Коллінза у Twitter.

За словами його рідних, астронавт боровся з онкологічним захворюванням. Останні дні він провів в оточенні близьких.

Майк завжди відповідав на життєві виклики з витонченістю і смиренністю і точно так же впорався зі своїм останнім викликом. Нам буде жахливо його не вистачати. Ми знаємо, який удачею Майк вважав життя, яку йому вдалося прожити. І ми поважаємо його прохання відсвяткувати, а не сумувати через втрату цьому житті, - йдеться у зверненні сім'ї.

Коллінз двічі літав в космос. Вперше у 1966 році на кораблі "Джеміні-10" та в 1969 році на "Аполлоні-11", в результаті місії якого люди вперше в історії побували на поверхні супутника Землі. Він був командиром екіпажу і пілотом на командному модулі на орбіті Місяця. Тоді його колеги Ніл Армстронг і Базз Олдрін висадилися на небесне тіло.

Після місії "Аполлона-11" Коллінз закінчив кар'єру астронавта і в 1971 році став директором Національного музею авіації та космонавтики США. Він також працював в Білому домі та Смітсонівському інституті.

1