Помер китайський посол України Сергій Камишев 

Камишев пішов із життя у віці 64 років
Помер китайський посол України Сергій Камишев 
Свічка Фото: Pexels
15 Лютого 2021, 08:33
читать на русском

У неділю, 14 лютого, у віці 64 років помер посол України в Китайській Народній Республіці Сергій Камишев.

Про це повідомило Міністерство закордонних справ України.

Міністерство закордонних справ України з глибоким сумом сповіщає, що 14 лютого у віці 64 років відійшов у вічність Надзвичайний і Повноважний Посол України в Китайській Народній Республіці Сергій Олексійович Камишев, - йдеться у повідомленні.

У МЗС повідомили, що Сергій Камишев розпочав роботу в МЗС у перші роки після здобуття Україною незалежності та присвятив понад два десятиліття свого життя роботі на дипломатичній ниві.

Читайте також

Він особисто доклав значних зусиль для розбудови відносин з державами Азії та Близького Сходу, двічі - у 2004-2009 та 2019-2021 роках - очолював посольство України в КНР. Своїм прикладом професіоналізму Сергій Олексійович надихнув не одне покоління українських дипломатів, які перейнявши його досвід та знання, нині працюють на відповідальних посадах, як в центральному апараті МЗС, так і за кордоном, - зазначили у дипломатичному відомстві.

Про смерть Камишева повідомив і міністр закордонних справ Дмитро Кулеба (досьє на Дмитра Кулебу читайте за посиланням).

Ексглава Офісу президента Андрій Богдан на своїй сторінці у Фейсбуці прокоментував смерть Камишева та заявив, що посла України в КНР останнім часом "тероризували звільненням".

Останні пів року один п*с (нецензурна лексика. - Ред.) тероризував його звільненням, тому що "людина Богдана". Тупому виродку незрозуміло що таке професіоналізм і незрозуміло що таке інтереси держави. Ти будеш сидіти..., - написав Богдан.