Помер від інсульту російський актор Валентин Гафт

У нього два роки була хвороба Паркінсона
Важливо
Помер від інсульту російський актор Валентин Гафт
Валентин Гафт (фото: РИА Новости)
12 Грудня 2020, 15:01
читать на русском

Уранці 12 грудня помер 85-річний легендарний радянський і російський актор театру і кіно Валентин Гафт у себе вдома в Москві. Причиною смерті став інсульт.

Про це повідомила дружина актора, народна артистка РФ Ольга Остроумова, передає Telegram-канал Mash.

Так, його не стало. Це сьогодні відбулося. Інсульт у нього був рік тому, навіть більше. Це наслідки інсульту, наслідки і все інше, - сказала вона.

Він близько двох років через прогресуючу хворобу Паркінсона був буквально прикутим до інвалідного крісла.

Прощання з театральним режисером, поетом і письменником відбудеться в театрі "Современник" у вівторок, 15 грудня, а поховають Гафта на Троєкуровському кладовищі на Алеї акторів.

Читайте також

Валентина Гафт зіграв близько сто ролей в різних фільмах і серіалах. Він також займався озвучуванням мультиплікаційних фільмів. Брав участь у записі понад двадцяти радіоспектаклів.

Серед найбільш популярних кіноробіт Валентина Гафта: лакей Брассет в музичному фільмі "Здрастуйте, я ваша тітка!" за мотивами п'єси Брендона Томаса "Тітка Чарлея" (1975, режисер Віктор Титов), Ігор в мелодрамі "Денний поїзд" (1976, Інеса Селезньова), голова гаражного кооперативу Сидорин в трагікомедії "Гараж" (1979, Ельдар Рязанов), полковник Іван Покровський в комедії "Про бідного гусара замовте слово" (1980, Ельдар Рязанов).

1