Помічниця голови Київської ОВА Кравченка Євгенія Ростолопа має бізнес-зв`язки з Росією

Активістка Євгенія Ростолопа, з одного боку, відома як лобістка скандального забудовника в Ірпені Олександра Пікуліка, а з іншого боку - бізнесвумен, що досі працює на росіян
Помічниця голови Київської ОВА Кравченка Євгенія Ростолопа має бізнес-зв`язки з Росією
Євгенія Ростолопа
2 Квітня 2024, 12:50
читать на русском

На Київщині активісти звернулись до голови Київської ОДА Руслана Кравченка з вимогою пояснити громаді, на якій посаді в обладміністрації перебуває директор проросійської компанії Євгенія Ростолопа. Відповідне звернення до очільника обладміністрації оприлюднено на сторінці спільноти у Facebook.

Про це пише видання Комсомольська правда в Україні.

Ростолопа нещодавно стояла на захисті рекламних бордів забудовника Олександра Пікуліка, до цього керувала дитячим садком, юридичними компаніями, а також намагалася стати депутатом від партії "Слуга народу". Вона позиціює себе як адвокат, активіст і як радниця голови ОДА. Однак жоден з цих статусів не має юридичних підтверджень, йдеться в опублікованому дописі.

Одна з компаній, якою Ростолопа керує зараз, на 15% належить російській фірмі "КОНДОР-ЕКО"  та на 34% громадянину росії. І Кравченка це не бентежить.

Активісти зазначають, що Євгенія Ростолопа тривалий час працює в інтересах багатьох забудовників Київщини.

"Ростолопа не вперше захищає інтереси Пікулика. Раніше вона вже виступала проти знесення його рекламних конструкцій і всіляко нахвалювала одіозного забудовника.  Взагалі робота "на" чи "проти" забудовників і депутатів звична справа для Євгенії. Обʼєктами нападок Ростолопи свого часу були експартнер Пєший, Маркушин та багато інших підприємців і чиновників", - зазначають автори публікації.

Раніше Євгенія Ростолопа фігурувала в скандалі щодо побиття місцевої мешканки в Ірпені та у конфлікті стосовно забудови місцевого парку Єрмолаєва, там вона звинуватила екоактивістів у тиску на забудовника.

Одна з останніх публікацій про Євгенію Ростолопу стосується її участі в офіційній зустрічі Кравченко та Митрополита Епіфанія.

"Варто віддати належне Євгенії, в перервах між захистом потрібних забудовників та нападками на їх опонентів Ростолопа все ж таки намагається імітувати реальну громадську діяльність. А ще Євгенія періодично просуває у мережі проросійське "нєт войнє" чи балотується до міськради.

Цікаво, що з цього приводу може сказати голова Київської ОДА. Пане Кравченко, громада має до Вас декілька запитань:

  1. На яких підставах пані Ростолопа відвідує офіційні зустрічі в КОДА?
  2. Яку посаду в КОДА вона займає та за який напрям роботи відповідає?
  3. Як Ви оцінюєте напад Ростолопи на мешканку Ірпеня та її роботу в компанії з російським слідом?

Також закликаємо небайдужих журналістів долучитись до розслідування цікавого та насиченого життя Ростолопи. Країна має знати своїх "героїв", - пишуть місцеві активісти.

На тлі недавнього затримання СБУ агента російського ГРУ, який працював саме у Київській ОВА, наявність ще однієї любительки "русского мира" в оточенні Кравченка – вже не здається збігом.

1