Помилування засуджених захисників України: Зеленський підписав указ

Важливо
Помилування не стосується справ щодо військових, які скоїли ДТП у стані алкогольного сп'яніння та вчинили вбивство
Важливо
8 Жовтня, 17:51

Сьогодні, 8 жовтня, президент України Володимир Зеленський підписав указ про помилування 31 засудженого захисника України.

Про це повідомили в пресслужбі президента.

Таке окреме подання про помилування військових зроблено вперше в новітній історії України. При визначенні осіб для помилування враховували їхні заслуги перед державою, - сказав керівник Офісу Президента Андрій Єрмак.

Зазначили, що Володимир Зеленський особисто ознайомився зі справою кожного військового, якого рекомендували помилувати.

За словами голови Комісії у питаннях помилування Андрія Готи, помилування не стосується справ щодо військових, які скоїли ДТП у стані алкогольного сп'яніння, а також вчинили вбивство.

Він зазначив, що зі звільненими від покарання спілкуватиметься психолог, або допомогти їм соціалізуватися та попрацювати над їхніми бойовими травмами.

Комісія розглядатиме питання про помилування не лише щодо ветеранів. Перед нею було поставлене завдання не чекати прохань про помилування, а самостійно шукати представників вразливих категорій серед засуджених: неповнолітніх, жінок з дітьми, людей з інвалідністю, детально вивчати кожну справу. Нині в роботі - розгляд прохань про помилування щодо засуджених неповнолітніх, - додав Андрій Гота.

Нагадаємо, в Кабінеті міністрів України розробляють закон про амністію в ОРДЛО.

Читайте також