Ув’язнені в Таїланді українці отримали королівське помилування - Денісова

Шестеро громадян вже повернулися до України
Важливо
Ув’язнені в Таїланді українці отримали королівське помилування - Денісова
полон, в’язниця Фото: Caroline Martins з Pexels
19 Квітня 2021, 12:45
читать на русском

Усі без винятку українці, які перебували у виправних установах королівства Таїланд, отримали королівське помилування з нагоди Національного дня Таїланду.

Про це повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у своєму Фейсбуці.

Двоє ув'язнених українців отримали помилування у вигляді зменшення термінів покарання на 1/6 від актуального терміну ув'язнення (без урахування проведеного у в'язниці часу), одна людина - на 1/2, а шістьом громадянам України було скорочено термін, результаті чого вони були звільнені від подальшого покарання.

Наразі шестеро наших співгромадян уже повернулися в Україну, проте в Королівстві Таїланд залишаються в ув'язненні троє громадян, - повідомила Денісова.

Вона висловила вдячність Королю Таїланду Рамі Х за "прояв високого людського гуманізму та головному омбудсмену Королівства Таїланд Віддхавату Раджатануну, який сприяє розв’язанню такого складного питання, як помилування".

Також дякую працівникам посольства України в Таїланді за виконану роботу з дотримання та захисту прав наших співгромадян, які перебувають в ув’язненні на зазначеній території, - написала вона.

Нагадаємо, минулого року омбудсменка України Людмила Денісова повідомила, що домовлятиметься у Таїланді про помилування українців Вячеслава Хлєбки та Ярослава Яновського, засуджених до 25 років. Міністерство соціальної політики у 2017 році встановило їм статус осіб, які постраждали від торгівлі людьми.

У Таїланді вони відбувають покарання за злочин, пов'язаний із незаконним перевезенням наркотичних речовин.

Читайте також