Стерненко не звертатиметься за помилуванням до Зеленського - адвокати

Апеляцію планують подати впродовж 30 днів
Стерненко не звертатиметься за помилуванням до Зеленського - адвокати
Андрій Писаренко, Сергій Стерненко, Масі Найєм (фото: УНІАН)
26 Лютого 2021, 13:45
читать на русском

Активіст Сергій Стерненко, якого засудили до семи років позбавлення волі, не звертатиметься з проханням про помилування до президента України Володимира Зеленського.

Про це повідомили правозахисника Стерненка (досьє Сергія Стерненка) під час пресконференції у п'ятницю, 26 лютого.

Як зазначив один з адвокатів засудженого Масі Найєм, Стерненко не звертатиметься до президента, оскільки він не винуватий. Це підтвердив ще один адвокат Андрій Писаренко.

За словами адвоката Миколи Ореховського, стаття за розбій була потрібна, оскільки це найтяжча стаття, за якою можна закрити людину.

Бо за викрадення термін вичерпався, а стартовий пістолет не є забороненою і продається у вільному доступі. Тому минуло п'ять років і стаття за розбій чекала свого часу, аби після політичної волі зіграти свою роль проти Стерненка, - сказав Ореховський.

Найєм повідомив, що апеляцію подадуть впродовж 30 днів. Втім, передачу матеріалів можуть затримати, щоб Стерненко довше залишався у СІЗО.

Читайте також

За словами Писаренка, запобіжний захід оскаржують разом із вироком під час апеляції, але Стерненко у процесуальній пастці - покарання відбувається за вирок, який не набрав сили.

Запрошення до такого судочинства і сама апеляція - це фактично гра в наперстки. Тобто гра сфальсифікована і виграти в неї не можна, - сказав адвокат Ореховський.

Нагадаємо, 23 лютого суд в Одесі призначив активісту Сергію Стерненку 7 років та 3 місяці ув’язнення з конфіскацією половини майна. Засідання суду стосувалося щодо нібито викрадення депутата Комінтернівської районної ради Одеської області Сергія Щербича у квітні 2015 року (Стерненко стверджує, що не міг брати участь у викраденні, оскільки його у той час не було в Одесі).

Після вироку адвокати юридичної компанії "Міллер" подали заяву про застосування заходів безпеки щодо активіста Сергія Стерненка, якого засудили до семи років в'язниці. Вони просять перевести засудженого до Києва.

Згодом адвокат Масі Найєм заявив, що не знає, де перебуває його підзахисний.

Читайте також наш матеріалРозплата буде та час палити суди: соцмережі вибухнули після вироку Стерненку

1