Львівська облрада ухвалила звернення щодо звільнення Стерненка

Ініціатива ухвалення звернення належить львівському осередку партії "Голос"
Львівська облрада ухвалила звернення щодо звільнення Стерненка
Львівська облрада проголосувала за звільнення Стерненка (фото: Ярослав Юрчишин Фейсбук)
23 Лютого 2021, 19:23
читать на русском

Депутати Львівської обласної ради ухвалили звернення до президента Володимира Зеленського та генпрокурорки Ірини Венедіктової у справі Сергія Стерненка, в якому вимагають звільнити активіста і переглянути його вирок.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав нардеп від партії "Голос" Ярослав Юрчишин.

Справа Стерненка впродовж кількох років була тестом для влади на спроможність провести чесне, неупереджене, відкрите та переконливе для громадськості розслідування гучної справи. Ми сподіваємося на відновлення справедливості під час розгляду апеляції. І наполягаємо, що проблему потрібно вирішувати системно — лише реформа судової системи дозволить відновити справедливість і довіру людей до суддів, — йдеться у зверненні.

Читайте також

Нагадаємо, сьогодні, 23 лютого, суд в Одесі призначив активісту Сергію Стерненку 7 років та 3 місяці ув’язнення з конфіскацією половини майна. Його засудили за нібито викрадення депутата Комінтернівської районної ради Одеської області Сергія Щербича у квітні 2015 року (Стерненко стверджує, що не міг брати участь у викраденні, оскільки його у той час не було в Одесі).

Після вироку суду Стерненко заявив, що президент Зеленський раніше пропонував йому обійняти державну посаду.

Адвокати юридичної компанії "Міллер" подали заяву про застосування заходів безпеки щодо активіста Сергія Стерненка, якого засудили до семи років в'язниці. Вони просять перевести засудженого до Києва.

Читайте також наш матеріалРозплата буде та час палити суди: соцмережі вибухнули після вироку Стерненку.

1