Трамп відмовився помилувати самого себе

На завершення свого президентства Трамп помилував 143 осіб
Трамп відмовився помилувати самого себе
Дональд Трамп Фото: Donald J. Trump у Фейсбуці
20 Січня 2021, 11:01
читать на русском

Чинний президент Сполучних Штатів Америки Дональд Трамп, термін повноважень якого спливає сьогодні, 20 січня, помилував або пом'якшив покарання для 143 осіб.

Як повідомляє пресслужба Білого дому. Самого Трампа в цьому списку немає.

Зокрема, очільник Білого дому помилував американських реперів Ліла Уейна (звинувачувався в незаконному зберіганні вогнепальної зброї) та Кодака Блека (знаходиться у в'язниці, його засудили до 46 місяців позбавлення волі за надання неправдивої інформації заради покупки зброї).

Також Трамп помилував колишнього стратега Білого дому Стіва Беннона, який був ключовим ідеологом його президентської кампанії.

Читайте також

Раніше про те, що президент може помилувати самого себе, писала The New York Times. Джерела газети стверджували, що він обговорював з помічниками юридичні та політичні наслідки цього кроку, оскільки вважає, що його противники організують його переслідування після інавгурації Байдена.

Нагадаємо, Білий дім опублікував прощальну промову Трампа. У ній президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп розповів, чим пишається найбільше.

Американський лідер у промові згадав про штурм Капітолію своїми прихильниками 6 січня та зазначив, що "політичному насильству в США" не може бути виправдання.