Білий Дім опублікував прощальну промову Трампа

Президент пишається тим, що не розпочав жодної нової війни
Білий Дім опублікував прощальну промову Трампа
Дональд Трамп Фото: Donald J. Trump у Фейсбуці
20 Січня 2021, 08:13
читать на русском

У прощальному слові президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп розповів, чим пишається найбільше.

Прощальну промову Трампа опублікував Білий Дім.

В результаті нашої сміливої ​​дипломатії та принципового реалізму ми досягли ряду історичних мирних угод на Близькому Сході. Ніхто не вірив, що це може статися. Я особливо гордий бути першим президентом за десятиліття, який не почав ніяких нових воєн, - йдеться у документі.

Читайте також

У промові Трамп згадав про кілька успіхів свого президентства, окремо згадавши про відновлення союзів США з іншими країнами та про протистояння Китаю "як ніколи раніше".

Президент заявив, що зміг відновити силу США всередині країни й за її межами, і зараз боїться втратити впевненість у величі держави.

Ми молимося за успіх нової адміністрації в забезпеченні безпеки та процвітання Америки, - сказав він.

Американський лідер у промові згадав про штурм Капітолію своїми прихильниками 6 січня та зазначив, що "політичному насильству в США" не може бути виправдання.

Все американці шоковані нападом на наш Капітолій. Політичне насильство - це напад на все, що ми цінуємо як американці. Цього ніколи не можна терпіти, - сказав він.

Нагадаємо, 6 січня у Вашингтоні під будівлею Капітолію відбулися масштабні протести прихильників Дональда Трампа, які переросли у сутички з правоохоронцями. В результаті загинуло п'ятеро осіб, затримано 52 людини.

Після цих подій спікер Палати представників США Ненсі Пелосі підписала затверджений конгресменами обвинувальний висновок щодо імпічменту чинного президента Сполучених Штатів Америки Дональда Трампа.

Читайте також наш матеріал"Чому прихильники Трампа захопили Капітолій та чи вплине це на Україну"