Facebook та Instagram заблокували профілі Трампа аж до інавгурації

Дозволити президенту користуватися соцмережами - великий ризик
Facebook та Instagram заблокували профілі Трампа аж до інавгурації
Дональд Трамп (фото: Carlos Barria)
Facebook та Instagram вирішили заблокувати профілі президента США Дональда Трампа аж до інавгурації Джо Байдена.

Про це заявив генеральний директор Марк Цукерберг у Facebook.

Ми вважаємо, що ризики дозволити президенту продовжувати користуватися нашим сервісом в цей період просто занадто великі. Тому продовжуємо блокування його акаунтів у Facebook і Instagram на невизначений термін і хоча б на найближчі два тижні до завершення мирного переходу влади, - написав він.

Читайте також

Нагадаємо, що першим з соціальних мереж про блокування профілю Трампа заявив Twitter, який позбавив президента можливості користуватися соцмережею протягом 12 годин. Потім Facebook на 24 години позбавив Трампа можливості публікувати дописи на своїй платформі. Аналогічна заборона діяла і в Instagram, який належить Facebook.

Таким чином, зараз Трамп позбавлений доступу до всіх своїх основних сторінок у соцмережах, які зазвичай є для нього ключовим засобом спілкування з прибічниками. Загальна кількість підписників на сторінках Трампа у цих трьох соціальних мережах сягає 150 млн.

Заборони пов'язані із масштабними протестами,  які відбулись 6 січня у Вашингтоні під будівлею Капітолію за участі прихильників Дональда Трампа, які переросли у сутички з правоохоронцями. В результаті загинуло п'ятеро осіб, затримано 52 людини.

1