Понад 1009 дітей: Офіс генпрокурора про дітей, які постраждали через війну

Найбільше постраждало дітей у Донецькій області
Головне
Понад 1009 дітей: Офіс генпрокурора про дітей, які постраждали через війну
Діти, війна Фото: facebook.com/dmytro.lubinets

Від початку війни російські орки вбили 352 дитини, поранення отримали ще понад 657.

Про це повідомили в Офісі генпрокурора в Telegram.

Станом на ранок 15 липня 2022 року більше 1009 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії Російської Федерації. За офіційною інформацією ювенальних прокурорів 352 дитини загинуло та понад 657 отримали поранення різного ступеню тяжкості. Ці цифри не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях, - йшлося в повідомленні.

Зазначили, що найбільше постраждало дітей у Донецькій області - 352, Харківській - 191, Київській - 116, Чернігівській - 68, Луганській - 61, Миколаївській - 53, Херсонській - 52, Запорізькій - 31.

Вчора, 14 липня, 4-річна дівчинка та двоє хлопчиків загинули внаслідок ракетного обстрілу ворогом центру м. Вінниця. Ще четверо дітей отримали поранення.

Також 24 лютого внаслідок артилерійського обстрілу міста Чугуїв у Харківській області було поранено малолітнього хлопчика.

Нагадаємо, до України вдалося повернути 44 дитини, яких окупанти незаконно вивезли на тимчасово окуповані території та до РФ.

1