Понад 1400 загиблих: наслідки руйнівних землетрусів в Туреччині можуть відчути навіть українці (фото)

Від початку сьогоднішньої доби Туреччину трусило вже чотири рази з максимальною силою 7,8 бала
Головне
Понад 1400 загиблих: наслідки руйнівних землетрусів в Туреччині можуть відчути навіть українці (фото)
6 Лютого 2023, 14:14
читать на русском

6 лютого землетрус магнітудою 7,7 стався о 4:17 ранку з центром у районі Пазарджик у південній провінції Кахраманмараш. Землетрус стався на глибині 7 кілометрів. За ним стався землетрус магнітудою 6,4, який стався на південному сході провінції Газіантеп. Третій землетрус магнітудою 6,5 також стався у Газіантепі.

Про це повідомляє Європейський сейсмологічний центр (EMSC).

Перший землетрус також відчувався в інших південно-східних провінціях, включаючи Діярбакир та сусідні країни, включаючи Ліван та Сирію.

Руйнівний землетрус у Туреччині відчули й у сусідніх країнах, у тому числі у Сирії, Лівані, Грузії, Ізраїлі, Кіпрі та Іраку.

Опівдні в центральній частині Туреччини стався ще один сильний землетрус магнітудою 7,8. Він пішов за землетрусом такої ж потужності на південному сході країни вранці 6 лютого.

За даними EMSC, землетрус стався о 13:24 за місцевим часом на 59 км на північний схід від міста Кахраманмараш на глибині 10 км.

Наразі відомо про понад 1400 загиблих у Туреччині та Сирії, число поранених та загиблих постійно зростає.

Україна може відправити рятувальників до Туреччини для допомоги у подоланні наслідків природної катастрофи, - голова МЗС Дмитро Кулеба.

Координація з турецькою стороною вже відбувається.

У Румунії також стався землетрус магнітудою 4,6. Епіцентр землетрусу був у Вранчі. Жителі українських прикордонних територій, зокрема Одещини. Також можуть відчувати підземні поштовхи.

В окупованому Севастополі оголошено штормове попередження. Населенню рекомендовано уникати знаходження на обвалонебезпечних ділянках узбережжя, причалах та пірсах, а також поряд з деревами та незакріпленими конструкціями.

1