Понад 20 тисяч жителів Закарпаття отримали COVID-щеплення від уряду Угорщини

Там пропонували американську вакцину Janssen
Понад 20 тисяч жителів Закарпаття отримали COVID-щеплення від уряду Угорщини
Вакцинація Фото: КМДА
7 Вересня 2021, 16:39
читать на русском

Угорщина вакцинувала від коронавірусу 20 690 українців із Закарпаття. Це відбувалось у мобільних пунктах вакцинації на українсько-угорському кордоні.

Про це повідомляє InfoPost з посиланням на дані, які надали в Генеральному консульстві Угорщини в Ужгороді.

Уряд Угорщини облаштував пункти щеплення на українсько-угорському кордоні. Там пропонували вакцину Janssen від американської компанії Johnson & Johnson.

Кампанія з вакцинації тривала від 2 липня по 31 серпня. За цей час будь-який повнолітній житель з закарпатською реєстрацією мав можливість безплатно отримати щеплення від коронавірусу у мобільних пунктах поруч з КПП.

Впродовж липня вакцинували на трьох пунктах пропуску – КПП "Загонь-Чоп", "Барабаш-Косино" та "Лоня-Дзвінкове". У серпні щеплення можна було отримати лише на двох –"Загонь-Чоп", "Барабаш-Косино".

Нагадаємо, що на початку липня Угорщина розпочала добровільну вакцинацію для іноземних громадян, які проживають на прикордонній території в сусідніх країнах, зокрема і для українців, які живуть на Закарпатті.

Згодом Генеральне консульство Угорщини в Ужгороді почало видавати сертифікати про вакцинацію від коронавірусу українцям.

Читайте також