Понад 470 безпілотників було придбано в рамках проєкту "Армія дронів" (відео)

Дрони приїжджають партіями, а деякі вже на фронті
Понад 470 безпілотників було придбано в рамках проєкту "Армія дронів" (відео)
Дрон, безпілотник Фото: Emrah AYVALI pexels.com
22 Серпня 2022, 20:30
читать на русском

Проєкт "Армія дронів" отримав 472 безпілотники, частина з них вже використовується на фронті.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров в Telegram.

За його словами, дрони приїжджають партіями, тому складно показати, який вигляд вони мають усі разом.

472 безпілотники отримала "Армія дронів". Оскільки дрони приїжджають до нас партіями, складно показати, який вигляд вони мають усі разом, - зазначив Федоров.

Довідка. Проєкт "Армія дронів" - це комплексна програма, яка включатиме системну закупівлю дронів, їх ремонт та оперативну заміну, а також курс навчання пілотів.

На спеціальному лендингу на сайті UNITED24 ви можете задонатити на дрон або віддати власний. Усі пожертви надходять на спеціальний рахунок Міністерства оборони в НБУ.

Пріоритет проєкту — 200 професійних безпілотних авіаційних комплексів тактичного рівня для повітряної розвідки. Такі дрони можуть літати до 24 годин, на відстань до 160 км та на висоті до 5 км. Вони оснащені декількома камерами з тепловізором, датчиками положення та програмним забезпеченням. Головне — їх складно помітити, а отже, складно збити.

Надіслати свій дрон можна на склад партнерів проєкту — Help Ukraine у Польщі або Razom for Ukraine в США. Звідти його доставлять в Україну. Українці також зможуть відправити посилку через будь-яке відділення партнера проєкту "Нової пошти". Достатньо принести дрон, сказати кодові слова доставка для ЗСУ на "Армію дронів". тоді оператор самостійно оформить відправлення.

Першим ініціативу підтримав Monobank, відкривши збір на дрони у спеціальну Банку (https://send.monobank.ua/jar/5jzfqZ4id4). Сам Monobank одразу поповнив її на 6 мільйонів гривень, та закликав долучатися своїх клієнтів. За п’ять днів було зібрано майже 64 мільйони гривень. На них будуть придбані два ударні безпілотні авіаційні комплекси Warmate.

Читайте також