ЗСУ отримають 20 дронів-розвідників Fly Eye у рамках проєкту "Армія дронів"

Усього на Армію дронів зібрали більш як 755 млн гривень через платформу UNITED24
ЗСУ отримають 20 дронів-розвідників Fly Eye у рамках проєкту "Армія дронів"
Дрони-розвідники для ЗСУ / Фото: Мінцифра
3 Серпня 2022, 17:17
читать на русском

Українські захисники отримають 20 дронів-розвідників Fly Eye у рамках проєкту "Армія дронів".

Як повідомляє Мінцифра, в Україну доставили перший комплекс управління та чотири безпілотники Fly Eye. 3 серпня вони вирушать на передову для підсилення ЗСУ. 

Усього на Армію дронів зібрали більш як 755 млн гривень через платформу UNITED24. На перші 260 млн із цієї суми уклали контракти на закупівлю двох станцій управління та 20 безпілотників Fly Eye, 78 мультикоптерів Matrice, а також двох наземних систем для 20 ударних дронів-камікадзе Warmate, - йдеться у повідомленні.

Дрони-розвідники для ЗСУ / Фото: Мінцифра

У Мінцифри зазначили, що до кінця серпня планується закрити першу задачу - закупка 200 дронів-розвідників.

Зараз ведемо перемовини з українськими виробниками безпілотників, такими як "Скіф", "Скайтон" та "Укрджет", які потенційно теж зможуть закуповувати для Армії дронів, - додали у відомстві.

Дрони-розвідники для ЗСУ / Фото: Мінцифра

Українців закликали продовжувати донатити: "Разом створюємо українську армію однією з найтехнологічніших у світі та наближаємо країну до перемоги".


Довідка. Проєкт "Армія дронів" - це комплексна програма, яка включатиме системну закупівлю дронів, їх ремонт та оперативну заміну, а також курс навчання пілотів.

На спеціальному лендингу на сайті UNITED24 ви можете задонатити на дрон або віддати власний. Усі пожертви надходять на спеціальний рахунок Міністерства оборони в НБУ.

Пріоритет проєкту — 200 професійних безпілотних авіаційних комплексів тактичного рівня для повітряної розвідки. Такі дрони можуть літати до 24 годин, на відстань до 160 км та на висоті до 5 км. Вони оснащені декількома камерами з тепловізором, датчиками положення та програмним забезпеченням. Головне — їх складно помітити, а отже, складно збити.

Надіслати свій дрон можна на склад партнерів проєкту — Help Ukraine у Польщі або Razom for Ukraine в США. Звідти його доставлять в Україну. Українці також зможуть відправити посилку через будь-яке відділення партнера проєкту "Нової пошти". Достатньо принести дрон, сказати кодові слова доставка для ЗСУ на "Армію дронів". тоді оператор самостійно оформить відправлення.

Першим ініціативу підтримав Monobank, відкривши збір на дрони у спеціальну Банку (https://send.monobank.ua/jar/5jzfqZ4id4). Сам Monobank одразу поповнив її на 6 мільйонів гривень, та закликав долучатися своїх клієнтів. За п’ять днів було зібрано майже 64 мільйони гривень. На них будуть придбані два ударні безпілотні авіаційні комплекси Warmate.

Читайте також