Понад 50 тисяч українок працюють у ЗСУ – Маляр

У 2022 році кількість жінок в армії різко зросла
Понад 50 тисяч українок працюють у ЗСУ – Маляр
Жінки-військові (Фото: 112.ua)
24 Липня 2022, 11:13
читать на русском

Понад 38 тисяч жінок військових безпосередньо служать у ЗСУ, з них понад 5 тисяч перебувають на передовій. Крім них є також цивільні жінки, які працюють у ЗСУ.

Про це розповіла заступниця міністра оборони України Ганна Маляр, пише Громадське.

За цифрами Україна має один з найбільших показників кількості жінок у Збройних Силах серед країн-членів НАТО. Крім 38 тисяч жінок-військовослужбовців, у нас ще є цивільні жінки, які працюють у Збройних силах України. Тому загалом у нас понад 50 тисяч жінок у ЗСУ. На передовій сьогодні у нас понад 5 тисяч жінок, - розповіла Маляр.

Також заступниця голови Міноборони зазначила, що раніше були обмеження для жінок на професії у ЗСУ, але зараз вони мають більше можливостей.

У нас було два сплески збільшення кількості жінок у ЗСУ: перший раз – це 2014 рік, другий – 2022-й. Це такий характер української жінки. Вона сама заходить у Збройні Сили та займає там своє почесне місце... Вони танкістки, артилеристки, навіть глибоководний військовий дайвінг освоїли. Була дискусія про професії, які шкідливі для здоров'я напряму. Наші жінки відстояли своє право на вибір навіть таких професій, - зазаначила заступниця міністра оборони.

Нагадаємо, жіночу військову форму розробляють в Україні, оскільки чоловічі розміри і фасони не відповідають потребам жінок.

Читайте також