Посилювати карантинні обмеження в грудні немає потреби - Шмигаль

Це може відбутись не раніше ніж на початку січня
Посилювати карантинні обмеження в грудні немає потреби - Шмигаль
Коронавірус, карантин
4 Грудня 2020, 11:56
читать на русском

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що посилювати карантинні обмеження в грудні — нема потреби.

Про це він написав у своєму Telegram-каналі.

Посилювати карантинні обмеження в грудні — немає необхідності. Сьогодні міністр охорони здоров’я Максим Степанов запевнив громадськість, що медична система до кінця грудня точно витримає навантаження, спричинене пандемією. Такі прогнози МОЗ дають нам змогу точніше прогнозувати дати можливі зимові канікули заради безпеки, - повідомив Шмигаль.

Читайте також

За його словами (досьє Дениса Шмигаля), додаткове посилення карантинних заходів відбудеться не раніше ніж на початку січня. До того ж уряд продовжує аналізувати дані щодо кількості захворілих, заповненості ліжок, забезпеченості лікарень.

Ми розраховуємо пройти грудень з чинними карантинними обмеженнями. Ми також не розглядаємо можливості закриття міжміського та міжнародного сполучення, - написав він.

Нагадаємо, що міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив, що в Україні не вводитимуть жорсткий карантин у зв'язку з коронавірусом до кінця грудня.

Він підкреслив, що рівень захворюваності та рівень госпіталізації залишаються на достатньо високому рівні, і є необхідність збити хвилю розповсюдження коронавірусу і довести її до мінімально можливих цифр.

1