Шмигаль доручив терміново збільшити на 25 тисяч кількість ліжок для коронавірусних хворих

Він дав завдання головам ОДА
Шмигаль доручив терміново збільшити на 25 тисяч кількість ліжок для коронавірусних хворих
Лікарня, ліжко (фото: Unsplash)
5 Листопада 2020, 08:03
читать на русском

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль доручив збільшити на 25 тисяч кількість ліжок для лікування хворих на COVID-19 у регіонах. Про це він заявив під час селекторної наради з керівниками областей щодо ситуації з поширенням COVID-19 на території України, повідомляє пресслужба уряду.

Під час наради обговорювали питання збільшення кількості ліжкомісць з підключенням до подачі кисню.

Прем’єр наголосив головам ОДА, що необхідно готувати додаткові приміщення, де будуть розставлятися ліжка і де прийматимуть хворих на COVID-19.

Нам потрібно 25 тисяч додаткових ліжкомісць у спорткомплексах, виставкових залах і всіх інших приміщеннях, які обладнані всім необхідним, без потреби у ремонтах, з теплом, де ми можемо приймати людей. Питання "якщо вони будуть потрібні" не стоїть. Їх треба починати готувати під додаткові ліжкомісця. Без обговорень, — підкреслив Шмигаль.

Читайте також

Прем’єр (досьє Дениса Шмигаля) додав, що голови облдержадміністрацій мають зробити всі ці речі негайно.

Це невідкладне доручення. Треба рухатися дуже швидко й оперативно, - наголосив він.

Своєю чергою, міністр охорони здоров`я Максим Степанов (досьє) заявив, що після отримання відповідного звернення від підприємства МОЗ проведе необхідні процедури за два дні.

Нагадаємо, раніше Степанов повідомив, що міністерство охорони здоров'я планує забезпечити киснем до 40 тис. ліжок, відведених для лікування хворих на COVID-19, до кінця листопада.

1