МОЗ планує забезпечити киснем 40 тисяч ліжок до кінця місяця

Уряд виділив для обладнання лікарень 1 млрд 927 млн для закупівлі 161 апарата КТ
МОЗ планує забезпечити киснем 40 тисяч ліжок до кінця місяця
голова МОЗ Максим Степанов (фото: УНІАН)
3 Листопада 2020, 12:58
читать на русском
Міністерство охорони здоров'я планує забезпечити киснем до 40 тис. ліжок, відведених для лікування хворих на COVID-19, до кінця листопада.

Про це під час виступу у Верховній Раді сказав міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

На сьогодні кількість ліжок, обладнаних киснем, становить понад 18 тисяч, до середини листопада кількість ліжок із киснем ми збільшимо до 26 тисяч, а взагалі до кінця місяця до 40 тисяч, - зазначив міністр.

Читайте також

Він нагадав, що лікарні є комунальною власністю і належать місцевим громадам. Водночас, за словами Степанова, МОЗ від початку епідемії ставив перед лікарнями завдання збільшувати кількість ліжок із підведеним киснем. Наразі потенціал медичної системи для лікування COVID-19 обмежений 52 тисячами ліжок.

Степанов додав, що уряд виділив для обладнання лікарень 1 млрд 927 млн для закупівлі 161 апарата КТ та 1 млрд 80 млн на закупівлю ангіографів.

Нагадаємо, що президент Володимир Зеленський вимагав достовірної інформації тих, хто хворіє на коронавірус, та наполягав, щоб лікарняні ліжка по всій території України були якнайшвидше забезпечені киснем на 80%.  Глава держави попросив проконтролювати цей процес і поцікавився станом підготовки до можливого розгортання ліжок у немедичних закладах у Києві, Одесі та на Донеччині.

1