Послаблення спеки: синоптикиня розповіла про погоду на завтра

Очікується північно-західний вітер 5-10 метрів за секунду
Послаблення спеки: синоптикиня розповіла про погоду на завтра
Спека, літо (фото: pexels)
13 Червня 2022, 17:15
читать на русском

У вівторок, 14 червня, в Україні очікується послаблення спеки. Стовпчики термометрів показуватимуть від 18 до 32 градусів тепла.

Про це повідомила синоптикиня Наталка Діденко в Facebook.

Новий синоптичний тиждень в Україні розпочинається послабленням спеки. У західних областях завтра, 14-го червня, стовпчики термометрів тупцюватимуть поблизу досить скромних, як на літо, 18-24 градусів тепла. У північних областях, на Вінниччині, у Кропивницькому з районами та на Черкащині очікується протягом дня вівторка також комфортна температура повітря, +22+28 градусів. Проте на Півдні, Сході, у Дніпрі з районами, на Полтавщині ще затримається спекотна погода, +27+32 градуси, - сказала Наталка Діденко.
Вона зазначила, що завтра очікується північно-західний вітер 5-10 метрів за секунду. Проте опади будуть неоднорідними.

14-го червня Україну перетинатиме атмосферний фронт і тому спочатку, найближчої ночі, дощі пройдуть в західних областях, торкнуться Вінниччини. У ранкові години вівторка опади посунуться на Північ та Центр, - пояснила вона.

Своєю чергою у південних регіонах очікуються короткочасні дощі та грози впродовж дня, місцями в центральних областях. Також можуть дійти до східних регіонів.

У Києві спеки не буде. Температура повітря очікується до 25 градусів тепла. Також можливий дощ вранці або в першій половині дні.

Нагадаємо, влітку в Україні прогнозується нестабільна погода. Першого місяця літа буде помірно тепло. Липень відзначиться зливами, у серпні прогнозується спека.

Читайте також

1