Посол Мельник назвав Шольца "ображеною ковбасою", бо той відмовився їхати до Києва

Посол назвав дії Шольца "не державницькими"
3 Травня, 12:39 367

Посол України Андрій Мельник назвав канцлера Німеччини Олафа Шольца "ображеною ковбасою", бо той відмовився їхати до Києва. 

Про це повідомив посол України виданню Spiegel.

Грати в ображену ковбасу - звучить не дуже по-державницьки. Йдеться про найжорстокішу війну на знищення з часів нападу нацистів на Україну, це не дитячий садок, - сказав Андрій Мельник.

Він зазначив, що президент України Володимир Зеленський і надалі чекає на приїзд Олафа Шольца. Проте, за його словами, Україна також чекає від Німеччини "набагато більшого, ніж символічного візиту". Зокрема, мова йде про схвалення урядом Шольца поставки важкого озброєння.

Мельник не задоволений тим, що досі не знайдені боєприпаси для обіцяних зенітних танків "Гепард". Адже танки є першим важким озброєнням, доставленим з Німеччини до України.

Нагадаємо, 12 квітня видання Bild повідомило, що президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр хотів приїхати з візитом до Києва, але президент України Володимир Зеленський нібито відмовив у зустрічі.

За даними видання, на цей момент Зеленський не хоче зустрічатися з ним у Києві через тісні зв'язки німецького політика з росією у минулому. Штайнмаєр заявив, що у Києві нібито вважають небажаним його візит.

Проте президент Володимир Зеленський заявив, що не отримував офіційного звернення президента Німеччини Франка-Вальтера Штайнмаєра щодо візиту в Україну. За його словами, Україна може собі дозволити бути серед реальних друзів.

Читайте також