У Німеччині схвалили постачання важкої зброї для України

"За" проголосували 586 із 693 депутатів Бундестагу
Головне
У Німеччині схвалили постачання важкої зброї для України
Війна на Донбасі, українські військові Фото: facebook.com/pressjfo.news
28 Квітня 2022, 13:36
читать на русском

Німецький Бундестаг виступив за всебічну підтримку України, яка захищається від загарбницької війни Росії та проголосував за постачання до Києва важкого озброєння.

Про це повідомляється на сайті німецького парламенту (Бундестагу).

У четвер, 28 квітня 2022 року, 586 із 693 депутатів Бундестагу схвально проголосували за таке рішення (проти - 100 депутатів, утрималися - семеро).

У Бундестазі кажуть, що під час обговорення цього питання лідер профспілкової фракції Фрідріх Мерц (ХДС/ХСС) звинуватив канцлера Олафа Шольца (СДПГ) у "невизначеності та слабкості" в українському питанні: "Це не розсудливість, це вагання, це зволікання і це боязкість".

Зокрема, Мерц розкритикував попередню заяву канцлера про те, що постачання важкої зброї з Німеччини може спровокувати третю світову війну:

Це гротескний переворот причини та відповідальності за цю війну, - сказав він.

Оцінка також історично «неправильна та вводить в оману», оскільки політика умиротворення та умиротворення в першу чергу робить можливим розширення агресії.

Однак лідер партії та парламентської групи AfD Тіно Хрупалла попередив, що подальші поставки зброї Україні можуть втягнути Німеччину у війну:

Сьогодні коаліція та фракція Союзу вносять спільну пропозицію, яка продовжить війну в Україні та може зробити нас стороною війни в ядерній війні.

Однак лідер фракції СвДП Крістіан Дюрр назвав "жахливу війну Росії проти України" війною проти ліберальної демократії:

Тому також в інтересах безпеки Німеччини, щоб Україна не програла цю війну.

Він зазначив, що Росія вдерлася в Україну з великою кількістю військової техніки: у п’ять разів більше танків, утричі більше солдатів.

За його словами, кожне просування Росії означає, що ці злочини повторяться (тут він згадав про злочини російських солдатів в окупованих територіях Київщини, зокрема, у Бучі).

Після 70-хвилинних дебатів депутатські групи закликали федеральний уряд підтримати всі зусилля українського уряду досягти припинення вогню на прямих переговорах з керівництвом Росії. Депутати Бундестагу вважають, що якщо домовленість буде досягнута, Німеччина разом із США, Канадою та іншими партнерами по НАТО та ЄС має бути готова активно сприяти її дотриманню.

Німецькі парламентарі вважають, що слід закликати російських солдатів скласти зброю і вказати, що для них відкритий шлях до німецької та європейської процедури надання притулку.

Нагадаємо, Німеччина до останнього часу утримувалася від постачань зброї України. Внаслідок чого уряд країни неодноразово наривався на критику. Зокрема, канцлеру Німеччини Олафу Шольцу погрожували відставкою через його позицію щодо поставок важкого озброєння Україні.

Читайте також наш матеріал: Німеччина з обережністю ставиться до всього, що стосується війни - мер німецького міста Штефан Балл 

Читайте також

1