Литва передасть Україні тепловізори, а Німеччина – каски для військових

Про відповідні рішення заявили очільники Міноборони Литви та Німеччини
Литва передасть Україні тепловізори, а Німеччина – каски для військових
Тепловізор (фото: ТехноNews)
26 Січня 2022, 20:57
читать на русском

Уряд Литви прийняв рішення передати українським військовим 24 портативних тепловізори, а Німеччина – 5 тисяч касок.

Про це повідомляє  LRT.

Рішення про передачу тепловізорів передбачено в проєкті постанови, підготовленому Міноборони Литви. Залишкова вартість 24 приладів становить понад 342 тисячі євро.

У постанові уряд передбачається, що передані Збройним силам тепловізори будуть закріплені за Силами спеціальних операцій і використовуватися тільки для забезпечення безпеки українських військових і структур ЗСУ. Крім того, прилади можна застосовувати в заходах за регіональними і колективними договорами і заходах відповідно до Статуту ООН.

При цьому ВСУ і підпорядковані їм підрозділи не мають права змінювати мету використання приладів або передавати їх третій стороні без попередньої письмової згоди.

Тепловізори будуть передані Україні безплатно. Також передбачається, що витрати з їх транспортування покриють Збройні сили Литви.

Міністр оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт заявила, що країна готова передати Україні 5 тисяч військових касок. Вона оголосила про це на засіданні комітету Бундестагу з питань оборони, повідомляє німецьке агентство DPA.

Нагадаємо, Німеччина відмовляється видавати дозвіл на запит свого союзника по НАТО Естонії щодо передачі українському війську зброї німецького виробництва. У Бундестазі заявили, що взагалі не допомагатимуть Україні зброєю.

Читайте також

1