Зеленський заявив, що офіс Штайнмайєра не звертався до нього щодо візиту в Україну

Україна може собі дозволити бути серед реальних друзів
Головне
Зеленський заявив, що офіс Штайнмайєра не звертався до нього щодо візиту в Україну
Володимир Зеленський / Фото: president.gov.ua
14 Квітня 2022, 11:24
читать на русском

Президент Володимир Зеленський заявив, що не отримував офіційного звернення президента Німеччини Франка-Вальтера Штайнмаєра щодо візиту в Україну. За його словами, Україна може собі дозволити бути серед реальних друзів.

Про це Зеленський сказав під час брифінгу з президентами Польщі, Литви, Латвії та Естонії, пише "Українська правда".

Я як президент і наш офіс офіційно не отримували звернення президента Німеччини й офісу президента Німеччини щодо візиту в Україну. У нас країна вільна і ми готові бути транзитною державою, якщо це питання економічні, а не політичні. Друге. Завтра буде 50 днів війни… Я думаю, що ми можемо собі дозволити, знаючи, що щодня ми втрачаємо людей, бути серед тих, хто нас реально підтримує, серед реальних друзів. Я вважаю, що реальних друзів багато не буває. Ми задоволені цією кількістю, – заявив гарант.

Своєю чергою посол України в Німеччині Андрій Мельник дав зрозуміти, що у Києві скоріше чекають на візит канцлера Олафа Шольца, ніж Штайнмаєра. Шольц натомість сам поки що не планує їхати в Україн

Також Зеленський відповів на запитання про заяву президента Франції Еммануеля Макрона щодо того, що росіяни й українці є братніми народами: "Я не чув пана президента Французької Республіки. Ця заява, якщо вона правдива… Ми не втрачаємо жодної деталі. Такі речі для нас дуже болючі. Тому я обов'язково зроблю все, щоб сьогодні або завтра з ним обговорити саме це питання".

Нагадаємо, 12 квітня видання Bild повідомило, що президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр хотів приїхати з візитом до Києва, але президент України Володимир Зеленський нібито відмовив у зустрічі.

За даними видання, на цей момент Зеленський не хоче зустрічатися з ним у Києві через тісні зв'язки німецького політика з росією у минулому. Штайнмаєр заявив, що у Києві нібито вважають небажаним його візит.

Читайте також