Постанова МОЗ про карантинні правила у школі: що потрібно знати

Постанову повинні дотримуватися директори шкіл, учні та вчителі з метою запобігання поширенню COVID-19
Головне
Постанова МОЗ про карантинні правила у школі: що потрібно знати
Школярі, школа (фото: УНІАН)
30 Серпня 2021, 15:57
читать на русском

Міністерство охорони здоров'я затвердило нову постанову про карантинні правила в закладах освіти, які повинні дотримуватися директори шкіл, учні та вчителі у новому навчальному році з метою запобігання поширенню COVID-19.

Про це повідомили в МОЗ.

Зазначалося, що у разі підвищення температури тіло до 37,2ºС або з іншими ознаками COVID-19, співробітник школи не допускається до роботи.

Усі працівники закладу забезпечуються засобами індивідуального захисту із розрахунку 1 захисна маска на 3 години роботи. Засоби індивідуального захисту мають бути в наявності із розрахунку на 5 робочих днів, - йшлося у постанові

Також у МОЗ зазначили, що учні до 12 років можуть не носити захисні маски, тоді як школярі від 12 років повинні їх використовувати лише на перерві. У свою чергу вчителям рекомендують під час уроків використовувати захисний щиток, котрий вимагає щоденної дезінфекції.

За повідомленням, учня, у якого виявили ознаки COVID-19, повинні ізолювати у спеціально відведене приміщенні школи та поінформувати батьків. Після чого потрібно провести провітрювання поза графіком та дезінфекцію поверхонь. Якщо COVID-19 підтверджують у школярі, всі його однокласники йдуть на самоізоляцію.

Карантинні правила у школах:

  • Допуск учнів до приміщення повинен відбуватися за графіком (потрібно використати всі можливі входи до школи);
  • обмеження пересування учнів між навчальними кабінетами (бажано проводити уроки впродовж дня для одного і того ж класу в одній і тій самій аудиторії);
  • у розкладі занять необхідно передбачити можливість визначення різного часу початку та закінчення занять (перерв) для різних класів;
  • можливіть проведення окремих занять на відкритому повітрі;
  • провітрювання класу не менше десяти хвилин, після проведення уроку;
  • на всіх входах до школи організувати місця для обробки рук антисептиками. Забезпечити школу рідким милом та паперовими рушниками (використання багаторазових рушників заборонено);
  • після занять у кінці робочого дня потрібно провести дезінфекцію поверхні.

Додатково керівник школи повинен розробити графік харчування учнів, аби не порушувалася фізична дистанція в один метр між учнями та 1,5 м між столами (за одним столом не більше чотирьох осіб). Також на період карантину не дозволяється харчування за типом "шведського столу" та функціонування питних шкільних фонтанчиків на території школи.

Повідомлялося, що працівники їдальні повинні бути в захисній масці (распіратор або захисний щиток) та з одноразовими рукавичками.

Нагадаємо, дати канікул в новому навчальному році визначає навчальний заклад відповідно до потреб школи, проте додаткові вихідні не коригуватимуться.

Читайте також

1