Потепління буде коротким: прогноз погоди на 16-17 березня

Від понеділка, 18 березня, до України повернеться холодний фронт
Потепління буде коротким: прогноз погоди на 16-17 березня
Дощ, погода Фото: УНІАН
16 Березня 2024, 08:40
читать на русском

На вихідних погода в Україні стане теплішою, подекуди в регіонах спостерігатиметься до +14 градусів. Втім ситуація істотно зміниться вже з наступного тижня.

Про це повідомила синоптик Наталка Діденко у Facebook.

Завтра температура в Україні сягатиме +9+14 градусів, лише на північному сході +4+9 градусів. Істотні опади малоймовірні.

В неділю майже повсюди очікується +10+14. Водночас похолодання очікуватиметься у західних областях, до +6+9 градусів.

17-го березня атмосферний фронт із заходу принесе дощі в західну частину України, на північ та подекуди в центральні області.

У Києві 16-го березня буде тепло та сухо, до +10 градусів.

17-го березня у столиці триватиме потепління, до +12+13 градусів. Очікується дощ.

Як зазначає синоптик, з понеділка погода повернеться до теперішнього стану - температура повітря знизиться на 3-6 градусів.

"Буде свіжо, стримано, хоча не надто холодно", - зауважила Діденко.

Нагадаємо, лютий 2024 року став рекордно теплим за увесь період спостережень, причому із суттєвим відривом від попередніх аномально теплих років. Тенденція стабільного тепла, судячи з усього, збережеться і у березні. Чисельні методи довгострокового прогнозування вказують на переважання на більшій частині Європи погодних процесів антициклонального характеру.

Середня місячна температура в березні 2024 року прогнозується в межах 1-7 градусів тепла. Це на 1-2 градусів вище за норму.

Читайте також

1