Вихідні в Україні будуть теплими, проте дощовими - синоптики

Дощі в Україні очікуються переважно 17 березня
Вихідні в Україні будуть теплими, проте дощовими - синоптики
Весна (Фото: Picabu)
15 Березня 2024, 15:40
читать на русском

П'ятниця в Україні буде свіжою, а відчутне підвищення температури очікується на вихідних.

Про це свідчить прогноз синоптика Наталки Діденко.

Так, за її даними, сьогодні найтепліше буде у західних областях - до +9...+14 градусів. На півдні України градуси очікуються стриманішими, +8...+11 градусів. У більшості областей ж температурна картинка досить однобарвна, протягом дня +6...+9 градусів.

15 березня, за даними Наталки Діденко, опади більш ймовірні у центральній частині України, на півдні та сході - дощ, подекуди з мокрим снігом. На півночі без істотних опадів, а на заході навіть очікуються сонячні прояснення.

У Києві 15 березня опадів не передбачається. Вітер південно-східний, помірний. Вдень стовпчики термометрів покажуть +6...+8 градусів.

"У суботу, 16-го березня, в Україні потепліє, хіба що холодний "язик" із північного сходу не дасть теплу поширитися аж до Вінниччини і навіть Одещини. А ось у неділю потепліє в більшості областей України, проте в західних областях 17-го березня навпаки, похолоднішає і пройдуть дощі", - повідомила синоптик.

За прогнозом синоптика Ігоря Кібальчича, до кінця тижня в Україні місцями дощитиме. Так, 16 березня дощова погода утримається на Донбасі, у Приазов'ї та Криму, а 17 березня парасолька знадобиться вже майже всім, адже на більшій частині території країни пройде невеликий, подекуди помірний дощ.

Нагадаємо, орієнтовно після 16 березня очікується істотне підвищення температурних показників по всій країні завдяки поширенню теплих повітряних мас з Балканського півострова та Середземного моря. Але атмосферні фронти, що надійдуть у неділю, 17 березня, можуть принести дощі на початок наступного тижня.

Читайте також