Дощі повернуться до України від 17 березня: прогноз погоди на вихідні

Найближчими вихідними значних опадів не очікується, подекуди можливі невеликі дощі
Дощі повернуться до України від 17 березня: прогноз погоди на вихідні
Весна, квітень (Фото: Парламент.UA)
14 Березня 2024, 15:47
читать на русском

Найближчими днями погода в Україні має тенденцію до потепління. Але "сюрпризи" не виключені, оскільки лютий був досить теплий, а березень – перехідний місяць.

Прогнозом на найближчі дні першого весняного місяця поділилася синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха у коментарі виданню NV.

Зокрема, у ніч проти 15 березня температура повітря коливатиметься від -2 до +4 у різних регіонах. У південних областях та на Закарпатті – від +1 до +6.

Вдень 15-16 березня по всій території країни стовпчики термометрів покажуть +5+14 градусів за Цельсієм. За словами синоптикині, температура зростатиме і надалі.

Найближчими вихідними значних опадів не очікується, подекуди можливі невеликі дощі. Але атмосферні фронти, що надійдуть у неділю, 17 березня, можуть принести їх на початок наступного тижня. Переважно у західні, північні та центральні області.

Холоди до кінця місяця не виключаться, але наразі спостерігається тенденція до незначного поступового підвищення температури, як вдень, так і вночі.

У Києві 15 березня прогнозується вночі близько 0, вдень до +10, а 16-го вночі до +3, вдень до +12 градусів.

Нагадаємо, орієнтовно після 16 березня очікується істотне підвищення температурних показників по всій країні завдяки поширенню теплих повітряних мас з Балканського півострова та Середземного моря.

1