На вихідних в Україні розпочнеться потепління - синоптик

Нічні морози зникнуть навіть у північних та східних областях, а вдень повітря прогріватиметься до комфортних +10…+15°С
На вихідних в Україні розпочнеться потепління - синоптик
Весна, крокуси (Фото: picabu)
13 Березня 2024, 15:44
читать на русском

Орієнтовно після 16 березня очікується істотне підвищення температурних показників по всій країні завдяки поширенню теплих повітряних мас з Балканського півострова та Середземного моря.

Про це в коментарі Телеграфу розказав синоптик Ігор Кібальчич.

За словами Кібальчича, нічні морози зникнуть навіть у північних та східних областях, а вдень повітря прогріватиметься до комфортних +10…+15°С. У південній частині та на Закарпатті очікується взагалі до +16…+18°С.

Атмосферний тиск, за словами синоптика, залишиться вищим за норму, тому суттєвих і затяжних опадів не передбачається. Однак розмиті атмосферні фронти все ж таки стануть причиною дощової та похмурої погоди в окремих регіонах України. Проте кількість опадів, за даними Кібальчича, залишиться нижчою за норму протягом усієї другої декади березня.

"Таким чином, весняні процеси продовжаться протягом найближчих 10 діб з поступовим зростанням середньодобової температури, а небезпечні явища погоди та потужні циклони малоймовірні у зазначений період", - резюмував експерт з погоди.

Нагадаємо, на початку другої декади місяця погода в нашій країні почне змінюватися внаслідок розвитку циклонічності над Центральною та Південною Європою. Очікуються опади у вигляді дощу та мокрого снігу, які найбільш інтенсивними будуть у західних областях, а також у Криму. Температура повітря збережеться вищою за норму, тільки на початку тижня на півночі Лівобережжя прогнозуються нічні морози місцями до -8 °С.

Лютий 2024 року став рекордно теплим за увесь період спостережень, причому із суттєвим відривом від попередніх аномально теплих років. Тенденція стабільного тепла, судячи з усього, збережеться і у березні. Чисельні методи довгострокового прогнозування вказують на переважання на більшій частині Європи погодних процесів антициклонального характеру.

Середня місячна температура в березні 2024 року прогнозується в межах 1-7 градусів тепла. Це на 1-2 градусів вище за норму.

Читайте також