Похолодання в Україні триватиме до середини березня - синоптик

Відчутне потепління можна очікувати не раніше 16 березня
Похолодання в Україні триватиме до середини березня - синоптик
Весна (Фото: picabu)
6 Березня 2024, 15:38
читать на русском

Похолодання, яке сьогодні прийшло до України, триватиме довго. Про це розказала відомий синоптик Наталка Діденко. За її даними, підвищення температури варто чекати не раніше середини березня.

"Похолодання буде тривалим, хоча й не без сонячних підскоків", - повідомила вона.

За даними синоптика, морози очікуються переважно вночі. Найнижче стовпчики термометрів опускатимуться до -3...-6 градусів, на північному сході України часом температура падатиме до -9...-11 градусів. В денні години передбачається 0...+5 градусів, за умови сонячної погоди до +3...+7 градусів.

"Перше відчутніше стратегічне потепління, орієнтовно, передбачається з 16-го березня", - повідомила Наталка Діденко

Проте невелика кількість опадів, за її словами, прояснення, та незначна хмарність дозволять сонцю вдень підвищувати температуру повітря до комфортних значень.

Нагадаємо, лютий 2024 року став рекордно теплим за увесь період спостережень, причому із суттєвим відривом від попередніх аномально теплих років. Тенденція стабільного тепла, судячи з усього, збережеться і у березні. Чисельні методи довгострокового прогнозування вказують на переважання на більшій частині Європи погодних процесів антициклонального характеру.

Середня місячна температура в березні 2024 року прогнозується в межах 1-7 градусів тепла. Це на 1-2 градусів вище за норму.

Читайте також

1