Затяжне похолодання розпочалося в Україні 6 березня

 Температура повітря протягом дня не перевищить +1+5 градусів
Затяжне похолодання розпочалося в Україні 6 березня
Погода, дорога Фото: Укравтодор у Фейсбук
6 Березня 2024, 08:32
читать на русском

З 6 березня в Україні очікується похолодання, яке орієнтовно буде тривати до 16 березня.

Про це розповіла синоптик Наталя Діденко 

 "6-го березня очікується похолодання! Температура повітря протягом дня не перевищить +1+5 градусів, лише на Закарпатті та у південній частині буде тепліше, +8+12 градусів. Вночі від 3 тепла до 3 морозу", - зауважила синоптик.

За словами Діденко, холодна погода триватиме довгувато, а перше відчутніше стратегічне потепління, орієнтовно, передбачається з 16-го березня.

У середу, 6 березня, дощ та мокрий сніг пройдуть в західних областях, а також вночі та вранці на півночі України (окрім Сумщини).

На решті території - у центральній частині, на сході та півдні, опади малоймовірні.

Вітер буде північно-східним, східним, часом із сильними поривами.

У Києві також очікується похолодання - протягом дня лише +1+3 градуси плюс ще й поривчастий північно-східний вітер. А найближчої ночі та вранці є ймовірність мокрого снігу. Вдень 6-го березня в столиці - без опадів.

Діденко додала, що морози будуть переважно вночі. Найнижче стовпчики термометрів опускатимуться до -3-6 градусів, на північному сході України хіба часом до -9-11 градусів.

А в денні години передбачається 0+5 градусів, за умови сонячної погоди до +3+7 градусів.

Нагадаємо, лютий 2024 року став рекордно теплим за увесь період спостережень, причому із суттєвим відривом від попередніх аномально теплих років. Тенденція стабільного тепла, судячи з усього, збережеться і у березні. Чисельні методи довгострокового прогнозування вказують на переважання на більшій частині Європи погодних процесів антициклонального характеру.

Середня місячна температура в березні 2024 року прогнозується в межах 1-7 градусів тепла. Це на 1-2 градусів вище за норму.

Читайте також

1