Потепління та дощі: синоптики про погоду на тиждень

Мокрий сніг обіцяють синоптики Карпатам
Потепління та дощі: синоптики про погоду на тиждень
Погода, заморозок Фото: ekaterinaa_leto
22 Листопада 2021, 09:47
читать на русском

Український гідрометеорологічний центр опублікував прогноз погоди на поточний тиждень. Синоптики обіцяють потепління.

За даними УГМЦ, 22 листопада в Україні переважатиме погода без істотних опадів, проте дощитиме у південно-східних та Житомирській областях.

Вітер південно-західний з переходом на північно-східний, 5-10 м/с. Температура повітря вдень 4-9 градусів, у південній частині до 15. У Карпатах місцями невеликий дощ та мокрий сніг, температура повітря вдень 1-6 градусів тепла.

У Київській області без істотних опадів. Вітер помірний, південно-західний з переходом на північно-східний. Вдень очікується до 9 градусів тепла.

23 листопада синоптики прогнозують хмарну погоду. На Сході Україні очікуються дощі та сніг. Тут вночі температура повітря опуститься до мінус трьох градусів. Вдень до плюс шести.  У Чернігівській області похолодає до мінус шести градусів вночі та до плюс одного вдень. У Києві та області вночі до -4, вдень до +2. У Сумській області нічна температура повітря становитиме мінус 5-7 градусів, вдень до мінус 2-х. Сніжитиме також у Чернівецькій та Івано-Франківській областях. Тут вночі температура повітря опускатиметься до мінус 4-х градусів. На Заході України вдень очікується від нуля до трьох градусів тепла. Найтепліше буде в Закарпатській області - до плюс семи градусів.

На Півдні України вночі 23 листопада від плюс 2 до 5 градусів, вдень до плюс 8.

Погода на 23 листопада Фото: УГМЦ

24 листопада синоптики обіцяють сонячну погоду. У західних областях вночі температура повітря становитиме від нуля до мінус 5 градусів. Вдень  - до плюс 6. У центральних областях вночі до мінус трьох, вдень від 0 до +2. На Півночі - до мінус 4 градусів вночі та до плюс 1 вдень. У східних областях вночі подекуди похолодає до мінус 7 градусів. Вдень термометри покажуть від 0 до 2 градусів з плюсом. У південних областях вночі до мінус 4 градусів, вдень до плюс 7.

Погода на 24 листопада Фото: УГМЦ

25 листопада Дощів та снігу не буде. Повсюди - хмарно з проясненнями. У всіх областях очікується потепління: у західних вночі до мінус 4 градусів, вдень до плюс 6. У північних до мінус 1 вночі та до плюс 5 вдень. У центральних областях до мінус одного градуса вночі, та до плюс 7 вдень. На Сході вночі до мінус 4 градусів, вдень до плюс 4. У південних областях вночі до -2 градусів, вдень до плюс 7.

Погода на 25.11 Фото: УГМЦ

26 листопада дощі можливі лише на крайньому Заході. Тут вночі до мінус 1 градуса, вдень до плюс 7. Значно тепліше буде у південних областях: вночі від мінус одного до плюс 4, вдень до плюс 10. У північних областях вночі термометри покажуть від мінус одного до плюс одного градуса, вдень до плюс 7. На Сході вночі подекуди до мінус 4, вдень до плюс 4 градусів. у центральних областях вночі до мінус 1, вдень до плюс 7.

Погода на 26 листопада Фото: УГМЦ

Нагадаємо, 20 листопада на горі Піп Іван Чорногірський у Карпатах випало до метра снігу. Також сніжило на території гірськолижних курортів Львівської області.

Читайте також