Синоптики обіцяють українцям справжню зимову погоду

В окремих областях очікуються хуртовини
Важливо
Синоптики обіцяють українцям справжню зимову погоду
Сніг, зима (Фото: Pixabay)
13 Січня 2021, 08:11
читать на русском

Український гідрометцентр попередив мешканців України про небезпечні метеорологічні явища.

Згідно із прогнозом синоптиків, найближчими днями у східних, Сумській, Полтавській, Дніпропетровській, Херсонській, Запорізькій областях очікуються значні опади у вигляді снігу, подекуди висота снігового покриву становитиме 5-15 см. При цьому вітер буде поривчастим 15-20 м/с.

У цих областях також чекають на хуртовини, а на дорогах утримується ожеледиця.

погода на 13 січня

Фото: Укргідрометцентр

У Херсонській, Запорізькій, Донецькій та Луганській областях спостерігатиметься налипання мокрого снігу та ожеледь, оголошено перший рівень погодної небезпечності.

Читайте також

14 січня очікується припинення опадів.

Погодні умови можуть призвести до порушення руху транспорту на окремих ділянках доріг та вулиць, - зазначають синоптики.

15-16 січня в Україні очікується значне зниження температури: вночі до 12-18 градусів морозу, місцями в північних областях до 21 морозу, вдень до 10-16 градусів морозу; 17-18 січня холодна погода утримається.

Синоптиця Наталка Діденко на своїй сторінці у Фейсбуці попереджає, що до України наближається циклон, який принесе з собою морози та снігопади.

Він суттєво ускладнить погоду у південній частині України - дощ, мокрий сніг, налипання мокрого снігу, ожеледь, ожеледиця, сильний, до штормового, північно-східний вітер.

За її інформацією, протягом доби 13-го січня складні погодні умови поступово охоплять нашу південно-східну частину, Схід України, а також Полтавщину, Сумщину, Дніпропетровщину, східні райони Кіровоградської та Черкаської областей. Вдень 13-го січня на Одещині ситуація втихомириться.

Сніг очікується у західних областях України, "хвости" атмосферних фронтів іншого циклону, північного, посіватимуть снігом та ліпитимуть часом мокрим снігом. Бо в західній частині поки що температура повітря вдень навіть перевищуватиме нуль градусів, - написала вона.

За прогнозом Діденко, повітряна маса арктичного походження почне запливати в Україну з 14-го січня, і розпочне вона з північних областей.

У Києві, згідно із прогнозом, суттєвих опадів не передбачається.

Похолодання почне в Київ заходити з 14-го січня, пік морозів припаде на 15-19 січня. Передбачається у нічні години до -15-19 градусів.

Нагадаємо, раніше синоптики оголосили про перший рівень погодної небезпечності через вітер та снігопади.

1