Повертаючись з-за кордону, українці не повинні здавати ковід-тест

Українцям достатньо встановити додаток для самоізоляції
Повертаючись з-за кордону, українці не повинні здавати ковід-тест
Тест на коронавірус (фото picabu)
18 Листопада 2020, 13:41
читать на русском
Громадяни України, які повертаються з-за кордону, не мають проходити примусове тестування.

Про це на брифінгу повідомив заступник міністра охорони здоров’я Ярослав Кучер.

Є цікаві звернення щодо питань діагностики, коли наших громадян, які повертаються із-за кордону, - з робочих відряджень, відпочинку - змушують проходити платний тест в аеропорту. Зокрема, був такий випадок із моряками в одному з аеропортів. Я хочу передати привіт в Одеський аеропорт і нагадати, що наші громадяни не зобов’язані проходити тестування для того, щоб повернутися в нашу країну, - сказав він.

Читайте також

Кучер також підкреслив, що українцям встановлюється відповідний додаток, і вони в стандартному режимі можуть здати тести, і будуть зняті з самоізоляції

Якщо такі випадки будуть фіксуватися в подальшому, ми можемо зробити припущення, що це робиться навмисно, щоб працювати з конкретною лабораторією в аеропорту, - заявив він.

Заступник міністра заявив, що такі випадки надалі будуть чітко фіксуватися, і закликав громадян з усіх питань, які стосуються COVID-19, звертатися до контакт-центру МОЗ за номером 0 800 60 20 19.

Нагадаємо, що глава Всесвітньої організації охорони здоров'я Тедрос Аданом Гебрейесус заявив, що вакцина від коронавірусу сама по собі не зможе зупинити пандемію. Вона повинна використовуватися лише в комплексі інших заходів для завершення пандемії.

1