Повторне голосування з виборів мера у Кривому Розі відбудеться 6 грудня

У бюлетенях буде лише два кандидати
Повторне голосування з виборів мера у Кривому Розі відбудеться 6 грудня
Вибори, виборець у кабінці для голосування (фото: Парламент UA)
18 Листопада 2020, 09:50
читать на русском

Повторне голосування у Кривого Розі перенесли на 6 грудня у зв'язку з відмовою чинного міського голови Юрія Вілкула від участі у виборах.

Про це повідомила Громадянська мережа "ОПОРА" у Telegram.

Криворізька міська територіально-виборча комісія ввечері 17 листопада провела засідання, на якому вирішила провести повторне голосування з виборів міського голови 6 грудня.

Таке рішення підтримали 12 членів комісії.

Зазначається, що до ТВК вже надійшла заява Вілкула про його відмову брати участь у другому турі. Таким чином в бюлетені, які побачать жителі міста на дільницях 6 грудня, буде лише два прізвища – Дмитро Шевчик від партії "Слуга народу" та Костянтин Павлов від "Опозиційної платформи – За життя".

Читайте також

Нагадаємо, що чинний міський голова Кривого Рогу Юрій Вілкул, який є лідером після першого туру виборів мера у рідному місті президента Зеленського, відмовився від участі у другому турі.

Мер зокрема зазначив, що він потребує тривалого лікування, тому не зможе повноцінно керувати містом, якщо його оберуть на третій строк.

Як відомо, Вілкул нещодавно перебував на лікуванні у Києві, у нього проблеми із серцем.

Зауважимо, що відмова Вілкула дає шанс на перемогу Дмитру Шевчику, кандидату від "Слуги народу", який став другим у першому турі, набравши 25,6% проти 45,9% у Вілкула.