Повторні місцеві вибори: до поліції надійшло вже 50 заяв

Найчастіше порушення на цих виборах - фотографування бюлетенів
Повторні місцеві вибори: до поліції надійшло вже 50 заяв
Вибори 2020 року, виборець з бюлетенем (фото: Парламент UA)
22 Листопада 2020, 14:10
читать на русском

Станом на 12:00 до поліції надійшло 50 заяв та повідомлень, пов’язані з порушенням виборчого процесу. Переважна більшість зареєстрованих повідомлень стосувалася фотографування бюлетенів.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства внутрішніх справ України.

Зараз слідчо-оперативні групи поліції перевіряють кожен факт фотографування та опитують причетних до цього осіб. Якщо в ході розгляду буде встановлено, що виборець оприлюднив фото свого бюлетеня з позначкою про голосування, слідчі реєструватимуть такі факти до Єдиного реєстру досудових розслідувань та відкриватимуть кримінальне провадження, - йдеться у повідомленні.

Читайте також

У МВС нагадали, що відповідно до статті 159 Кримінального кодексу України порушення таємниці голосування карається штрафом, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на строк до двох років.

Нагадаємо, сьогодні, 22 листопада, в Україні проходить повторне голосування на виборах голів 11 міст та депутатів 47 місцевих рад.

Упродовж доби до поліції надійшло понад 60 заяв та повідомлень, пов’язаних з порушеннями виборчого процесу. Слідчі підрозділи розпочали три кримінальні провадження.

Загалом з початку виборчого процесу до поліції надійшло 16 728 заяв та повідомлень щодо порушень виборчого процесу. Розпочато 1 161 кримінальне провадження та складено 2 433 адміністративні протоколи.

1