Позапланове засідання ТКГ через ескалацію на Донбасі не відбулося

Ситуація обговорюється на рівні політичних радників нормандського формату
Важливо
Позапланове засідання ТКГ через ескалацію на Донбасі не відбулося
Олексій Арестович. Фото: УНІАН
28 Березня 2021, 12:28
читать на русском

Позапланове екстрене засідання підгрупи з безпеки в рамках Тристоронньої контактної групи (ТКГ) для обговорення інциденту із загибеллю військовослужбовців ЗСУ в Донецькій області в суботу, 27 березня, не проводилося.

Про це "Інтерфаксу" розповів спікер ТКГ Олексій Арестович.

За його словами, ситуація обговорюється на рівні політичних радників нормандського формату.

Ми вирішили взяти паузу у два дні та дочекатися планового засідання, - заявив Арестович (наступне засідання підгрупи з безпеки повинно відбутися за планом наступного вівторка - 30 березня. - Ред.).

Читайте також

За його словами, консультації на рівні політичних радників нормандського формату триватимуть ще два дні.

Таким чином, до моменту наступного засідання ТКГ може бути вироблено якесь рішення у сфері недопущення загострення і збереження режиму припинення вогню, - додав він.

Крім того, спікер ТКГ додав, що зараз на місці інциденту в Донецькій області в районі населеного пункту Шуми, де 26 березня загинули четверо українських військовослужбовців, перебуває головнокомандувач збройних сил України Руслан Хомчак.

Президент очікує його доповіді, - повідомив Арестович.


Контекст. 26 березня поблизу населеного пункту Шуми на Донбасі російській найманці обстріляли позиції українських захисників, внаслідок чого загинули четверо воїнів, ще двоє отримали поранення.

Через ескалацію на Донбасі президент Володимир Зеленський відправив в зону ООС головнокомандувача Збройних сил України Руслана Хомчака.

Також Зеленський попросив допомоги у лідерів "нормандської четвірки" і закликав їх "зробити все можливе для збереження режиму повного та всеосяжного припинення вогню".

1