Пожежа на Луганщині: ситуація ускладнилась - вогонь загрожує 22 населеним пунктам (відео)

В результаті пожеж загинуло 5 осіб та госпіталізовано 10
Головне
Пожежа на Луганщині: ситуація ускладнилась - вогонь загрожує 22 населеним пунктам (відео)
Пожежа на Луганщині (фото: ДСНС)
1 Жовтня 2020, 10:38
читать на русском

На Луганщині у зв'язку з сильними поривами вітру відбулося поширення вогню в Новоайдарському, Старобільському та Станично-Луганському районах. Лісові пожежі загрожують 22 населеним пунктам.

Про це повідомляє ДСНС у четвер, 1 жовтня.

Найбільш складна обстановка склалася вздовж лінії розмежування від Станиці-Луганської до Сєвєродонецька, де лісові пожежі набули загрозливого характеру для 22 населених пунктів, - йдеться у повідомленні.

До гасіння пожежі залучено 1 229 осіб і 204 одиниці техніки. Роботи проводяться у цілодобовому режимі на усіх 6 основних осередках пожеж.

В результаті пожеж загинуло 5 осіб  та госпіталізовано 10 осіб. За оперативними даними евакуйовано 120 чоловік, - зазначають в ДСНС.

Своєю чергою військовослужбовці ЗСУ допомагають рятувальникам локалізувати пожежі і кажуть, що загальна площа пожежі складає більш ніж 85 гектарів.

Читайте також

Через сильний поривчастий вітер вогонь знищив десятки житлових будинків і господарських будівель в Трьохізбенці, Кряківці і Муратовому. Проведена евакуація місцевих жителів.

Як інформує пресслужба МВС,за фактами пожеж у Луганській області поліція відкрила сім кримінальних проваджень.

До Єдиного реєстру досудових розслідувань поліцейські внесли сім кримінальних проваджень за ч. 2 ст. 270 Кримінального кодексу України, - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що до гасіння пожеж на території області залучено 580 поліцейських, додатково залучені 8 автонарядів та наряд підрозділу тактико-оперативного реагування УПП в Луганській області. Також створено 7 мобільних нарядів, які задіяні до патрулювання Сєвєродонецька.

Читайте також

Нагадаємо, що на Луганщині 30 вересня виникло загоряння сухої трави та лісової підстилки.

1