Пожежу в лікарні в Івано-Франківській області спричинила заупокійна свічка - МВС

Основна причина – грубе порушення правил пожежної безпеки
Пожежу в лікарні в Івано-Франківській області спричинила заупокійна свічка - МВС
Вибух у Косівській лікарні. Фото: facebook.com/frankivsk.police
29 Грудня 2021, 11:51
читать на русском

Попередньою причиною пожежі в Косівській лікарні на Прикарпатті стало порушення вимог пожежної безпеки. Зокрема працівник медзакладу поставив заупокійну свічку у приміщення, перенасичене киснем.

Про це повідомила пресслужби Офісу генерального прокурора та Міністерства внутрішніх справ.

Зазначається, що Івано-Франківська обласна прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом порушення встановлених законодавством вимог пожежної або техногенної безпеки, внаслідок якої загинули і постраждали люди (ч. 2 ст. 270 КК України).

За даними слідства, ввечері 28 грудня 2021 року на 1-му поверсі реанімаційного відділення Косівської центральної районної лікарні спалахнула пожежа. Загинуло троє пацієнтів – дві жінки і чоловік. Троє медиків отримали опіки різних ступенів тяжкості. Їх госпіталізовано.

Основна причина – грубе порушення правил пожежної безпеки. Дії людини, її необізнаність щодо елементарних законів фізики та нехтування правилами безпеки, призвели до непоправних втрат у приміщенні лікувального закладу, - йдеться у повідомленні МВС.

Так, в реанімації працювали одночасно 5 кисневих концентраторів, що створило умови для перенасиченості повітря киснем. Після смерті одного з пацієнтів лікарні від Covid-19, співробітник закладу поставив заупокійну свічку. Від контакту відкритого вогню з перенасиченим киснем повітрям в реанімаційній палаті миттєво зайнялося медичне обладнання, тканина та інші предмети. У таких умовах швидкого поширення пожежі було не уникнути.

У МВС наголосили, що за таку помилку і людям, і державі довелося заплатити дуже високу ціну – загинуло троє людей. Наразі лікарі борються за життя тих, хто отримав травми, а ДСНС проведе невідкладні перевірки лікарень на стан пожежної безпеки.

Нагадаємо, що ввечері 28 грудня у палаті реанімаційного відділення Косівської центральної районної лікарні, що в Івано-Франківській області, стався вибух. Загинуло чотири людини.

Читайте також

1