Працюють на загрозливих напрямках: близько п'яти тисяч "вагнерівців" воюють в Україні

Їх використовують для штурмових дій на Донбасі
Працюють на загрозливих напрямках: близько п'яти тисяч "вагнерівців" воюють в Україні
Ліквідація вагнерівців Фото: https://www.facebook.com/58OMPBr/
28 Серпня 2022, 09:33
читать на русском

Проти ЗСУ воюють близько 4,5-5 тисяч найманців "групи Вагнера".

Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький в інтерв'ю РБК-Україна.

За нашими підрахунками, їх приблизно 4,5-5 тисяч. Вони на сьогодні працюють на певних напрямках, в першій лінії. Це як штурмові загони. Притому вони працюють на найбільш загрозливих напрямках. Ми бачили їхню роботу в Лисичанську, на напрямку Попасна - Бахмут. Це передові загони, які діють у першій лінії наступальних військ, - сказав Вадим Скібіцький.

Він зазначив, що "вагнерівців" не шкода. Також вони проходять відбір.

Там відбирають тих людей, які мають досвід бойових дій, які мають відповідну підготовку і проходили службу в збройних силах Російської Федерації. Як правило, це офіцерський склад. І там є люди, які дійсно можуть виконувати психологічно, емоційно, фізично найбільш складні завдання. Це не регулярні збройні сили - це дещо вищий рівень, - пояснив він.

За його словами, на території України є найманці з інших країн, проте їх мало.

Там оголошували, що в Сирії створять цілий легіон, що начебто багато найманців бажають йти з Африки. Вони є, але ці групи не багаточисельні. Вони теж діють під егідою "Вагнера". Тому ми поки що не бачимо активного застосування іноземних найманців. Є люди з Сирії, з Африки, є з інших країн, але це не такі чисельні підрозділи, як це вони анонсували, - додав Скібіцький.

Нагадаємо, 14 серпня, у Попасній Луганської області українські військові знищили штаб ПВК "Вагнер" завдяки наведенню одного з представників російських ЗМІ.

Читайте також

1