Представили новий варіант автомобіля для армії (фото, відео)

Розробникам вдалося реалізувати технічне рішення, яке відповідає технічним завданням Міноборони, за три місяці
Представили новий варіант автомобіля для армії (фото, відео)
“Сайгак” (фото: Цензор.НЕТ)
30 Серпня 2021, 12:25
читать на русском

Конструкторсько-виробниче підприємство "Українська бронетехніка" представило новий варіант автомобіля для армії, шифр "Сайгак" - командно-штабний автомобіль підвищеної прохідності на базі Toyota -  Hilux.

Про це повідомив генеральний директор компанії Владислав Бельбас, передає Цензор.НЕТ. 

Згідно з умовами конкурсу, дослідний зразок має бути представлений до 1 вересня 2021 року. Завдяки професіоналізму та 100-відсотковій віддачі команди, ми змогли вкластися в надзвичайно стислі терміни і презентувати машину, готову до державних випробувань, - сказав Бельбас.

Як зазначалося, розробникам вдалося реалізувати технічне рішення, яке відповідає технічним завданням Міноборони, за три місяці. Проте "Сайгак" від "Української бронетехніки" буде дешевшим, ніж у конкурентів.

Компанія витратила приблизно 100 тисяч доларів на розробку автомобіля: конструкторські роботи, створення дослідного зразка, доробка елементів конструкції.

Вимоги, які виставило Міноборони до дорожнього просвіту, відповідають лише дорогим позашляховикам типу Range Rover, Toyota 79, Ford F-150. Ми ж виходимо на конкурс з рішенням, яке повністю відповідає всім технічним вимогам замовників країн НАТО регіону Східної Європи. У зв'язку з цим сподіваємося, що наш замовник буде уніфікувати військову техніку і озброєння і послідовно підходити до переходу на стандарти НАТО, - заявив генеральний директор компанії.

Додають, що станом на 30 серпня "Українська бронетехніка" - єдині представили свої результати ДКР під шифром "Сайгак". Також в конкурсі на розробку нового позашляховика для української армії беруть участь "Відіюнікомерс", "Протектінжиюрінг", "Синергія" та "Укравтобуспром".

У березні Міноборони оголосили конкурс на створення позашляховика для армії, який замінить УАЗ. Нове авто повинно відповідати вимогам НАТО.

Нагадаємо, Міністерство оборони України планує придбання протиракетної системи на кшталт ізраїльського "Залізного купола".

Читайте також

1